­ TİREBOLU KALESİ | Kültür Portalı

Tirebolu Kalesi - Giresun

Tür Kale
Turizm Türü
Açıklama Giresun ili, Tirebolu ilçe merkezinde bulunan Tarihi Tirebolu ( Saint-Jean ) Kalesi , ilçenin Kuzeyinde deniz içerisindeki bir yarım ada üzerinde yer alan küçük bir kaledir. Kaleye Güneyden merdivenlerle çıkılmaktadır. Kale surları günümüze kadar sapasağlam gelebilmiştir. Daha önceki yıllarda geniş çaplı restorasyon ve onarım gören Tarihi Tirebolu Kalesi bölgenin en güzel Tarihi Eserlerinden ve gezilip görülecek çok önemli yerlerinden biridir.
Ulaşım Giresun Trabzon devlet karayolu üzerinde bulunmaktadır Tirebolu ilçe merkezindedir .Giresun İl Merkezine ve Kios koyulacak merkeze olan uzaklığı:63 KM dir
Adres Tirebolu ilçe merkezi Giresun
Telefon
Fax
İnternet Adresi
Email

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 769    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Mayıs 2016 Salı