­ ŞEBİNKARAHİSAR MERYEMANA MANASTIRI | Kültür Portalı

Şebinkarahisar Meryemana Manastırı - Giresun

Kayadibi mahallesinin doğusunda yüksek kayalar içerisine oyulmuş manastıra eski bir patika yoldan çıkılır. Hemen yerleşimini yakınında ve yolun başında kalıntıları mevcut küçük kilise yıkılarak taşları camide kullanılmıştır. Manastırın önünde solda bir ayazma, sağda ise bir çeşme bulunur. Ana giriş kapısından sonra beşik tonozla örtülü geçişle bir aşlona çıkılır. Bu aşlonun sağında ve solunda üç mekan bulunur, bunlar büyük odalardır. Güneyde mutfağa geçit veren bir koridor bulunmaktadır. Öğrenim, ikamet ve ibadet için yapılmış bir komplekstir.
Manastır
Giresun Şebinkarahisar ilçesinde bulunmaktadır yıl 12 ay ulaşım sorunu bulunmamaktadır.İlçe merkezine ve İl merkezine ulaşım çok kolaydın il merkezine ve kios koyulacak yere olan uzaklığı:130 km dir.
Kayadibi mahallesi Şebinkarahisar Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 803    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Mayıs 2016 Salı