­ ŞEBİNKARAHİSAR KALESİ | Kültür Portalı

Şebinkarahisar Kalesi - Giresun

Giresun İli, Şebinkarahisar İlçe Merkezinde bulunan Şebinkarahisar Kalesinin ilk yapımı ile ilgili kesin bir bilgi olmamasına karşın bu Kalenin 675’lerde Kimmerleler’in M.Ö.645’lerde İskitlerin, M.Ö.621’lerde Med’lerin Egemenliğine giren Kale, 550’lerde Perslerin hakimiyetine girmiştir. 1473 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından zapt edilen Şebinkarahisar, 1514’te Yavuz Sultan Selimin Çaldıran zaferi ile Bölge tamamen Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Yapılış tarihi bilinmeyen M.Ö.VI.Yüz yılda Bizans Justinianus ve Mengücük oğullarından Fahreddin Behramşah zamanında onarım gören Kale, kente ve Bölgeye hakim bir tepe üzerinde bir kısmı ayakta olan Şebinkarahisar Kalesi bir çok uygarlığın izlerini taşımaktadır
Kale
Şebinkarahisar ilçe merkezinde bulunmaktadır.Yılın her ayında Giresun Şebinkarahisar ilçesine ulaşmak mümkündür o yüzden ulaşım sorunu yoktur.Kios Koyulacak yere ve Giresun il Merkezine olan uzaklığı:116 km dir
Şebinkarahisar ilçe merkezi Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 966    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Mayıs 2016 Salı