­ NİHAT BEY ANITI | Kültür Portalı

Nihat Bey Anıtı - Giresun

Sultan Selim Mahallesi Nihat Bey Caddesi üzerinde yer alan anıt, caddeye Nihat Bey’in adının verildiği 1914 tarihinde inşa edilmiştir. O tarihte askerlik şubesi başkanı olan Binbaşı Nihat Bey'in adının caddeye verilmesi üzerine dikilen anıt, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 14.02.1986 tarih ve 1917 sayılı karar ile tescillenmiştir.  Kesme bazalt taş ile inşa edilmiş olan anıt, sırası ile altta bir sıra kesme taş örgülü kare biçimli bir basamak üzerine üç sıra kesme taş ile örülmüş kare küp kaide; kaidenin üzerinde kare küp biçimli kitabelik; kitabelik üzerinde piramidal gövde ve en üstte top şeklinde yuvarlak bir tepelikten oluşur.

Dikdörtgen biçimli kitabesi beyaz mermer üzerine sülüs hatla yazılmış olup, yazı girland motifi ile oluşturulmuş oval kartuş içerisine yerleştirilmiştir. Kitabenin köşelerinde ay ve yıldız motifleri bulunur.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Anıt
Şehir merkezinde olup, hem yaya hem de araç ile ulaşım kolaydır.
Sultan Selim Mahallesi Nihatbey Caddesi Merkez/Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2248    Eklenme Tarihi : 24 Ağustos 2021 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Eylül 2021 Çarşamba