­ BEKTAŞ YAYLASI | Kültür Portalı

Bektaş Yaylası - Giresun

Giresun'daki yaylalar içerisinde doğal ve kültürel kaynaklarıyla dikkat çekici yaylalardan birisi de Bektaş Yaylası'dır. Giresun il merkezine yaklaşık 56 kilometre uzaklıkta, Dereli ve Bulancak ilçelerinin sınırlarının kesiştiği bir alanda yer almaktadır. Yayla ilgi çekici doğal güzelliklerinin yanı sıra geleneksel yayla yaşamının tipik örneklerinin gözlenebildiği bir yayla alanı olarak, çevresiyle birlikte 1990 yılında turizm merkezi ilan edilmiştir.

Bektaş Yaylası'na; Giresun-Dereli-Yavuzkemal, Giresun-Batlama Deresi-İnişdibi, Giresun-Bulancak yolları üzerinden 3 farklı güzergâhtan ulaşılabilir. Yaylada temmuz ayında yayla şenlikleri tertiplenmektedir.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Giresun Bulancak İlçesi'nde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, il merkezine olan uzaklığı 56 kilometredir.
Bektaş Yaylası, Dereli/Giresun,

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14093    Eklenme Tarihi : 27 Ağustos 2021 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2021 Pazartesi