­ MARAŞ YOĞURTLU KEBAP | Kültür Portalı

Maraş Yoğurtlu Kebap - Kahramanmaraş

• Karabiber, kırmızı pul biber
  • 500 gram keçi yoğurdu
  • Tereyağı

Maraş Yoğurtlu Kebap Nasıl Yapılır

Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle kıyma yoğrulur. Yarısı şişe bastırılarak dizilir. Köz ateşinde özenle pişirilir ve pişirmede ekmekler şişlere bastırılarak yağlanır ve yumuşatılan ekmekler dilimlenerek tabağa dizilir. Ekmeklerin üzerine taze çırpılmış yoğurt dökülür. Pişen etler yoğurt üzerine çekilir ve yüzeye eritilmiş taze yağ gezdirilerek servise sunulur. Öneriler: Sıcak servis yapılmalıdır. Yanında ıravanda şerbeti içilir.

Kaynak: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 282.

Kahramanmaraş Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13178    Eklenme Tarihi : 15 Aralık 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Ekim 2023 Salı