­ FİRİK PİLAVI | Kültür Portalı

Firik Pilavı - Gaziantep

• 1 su bardağı nohut
  • Zeytinyağı
  • Yeterince su

Firik Pilavı Nasıl Yapılır

Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükleri üstüne birikince (kaynamaya başlarken) alınır. Tuz atılır. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilave edilir. Etler yumuşayıp yenecek hale gelince süzülür. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır). Suyunu çekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir çay bardağı). Nohutları karıştırılır. Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır. Pilav servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp, tere, çoban salata, ayranla servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 8408    Eklenme Tarihi : 02 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Ocak 2023 Pazartesi