­ ALLUCİYE (EKŞİLİ ERİK YAHNİSİ) | Kültür Portalı

Alluciye (Ekşili Erik Yahnisi) - Mardin

MALZEMELER 1 kilo kemikli ve biraz yağlı kuzu veya koyun eti, 250 gram yeşil soğanın yeşil kısmı, 1 demet maydanoz, yarım kilo yeşil ekşi erik, biraz tuz, 1 su bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Öncelikle erikleri su ile yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra bir süzgece dökün ve ezerek çekirdeklerini ayıklayın diğer taraftan kemikli eti sıvı yağda biraz kavurduktan sonra üzerine etin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.(düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.) Etler pişince içine erikleri, doğranmış yeşil soğanları ve biraz tuz atın ve yarım saat, önce hızlı daha sonra kaynamaya başlayınca da kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra doğranmış maydanozu ekleyip servis yapın. Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 143 Acar Basım ve Cilt San.Tic.A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul

Görüntülenme Sayısı : 5853    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2018 Perşembe