­ KALE BİBERİ | Kültür Portalı

Kale Biberi - Denizli

Denizli’nin Kale İlçesi’nde kendine özgü mikroklima özelliği taşıyan tarımsal alanlarında yetişen etli, yuvarlak, büyük yapılı, yeşilimsi renkte, acı ve tatlı türleri olan Kale biberi, mineral ve vitamin deposudur. Sinir ve sindirim sistemlerine iyi gelir. Türkiye’nin tescilli üç biberinden biri olup coğrafi işaret taşımaktadır. Kale biberi yemeklere kendine has aroması ile özel bir tat vermektedir. Kale’de biber tatarı olarak bilinen yöresel bir yemeği de vardır. Yeşil veya kuru biber, pul biber şeklinde tüketiciye sunulmaktadır. Denizli-Muğla Karayolu üzerinde bulunan Kale İlçesi’nden ve bölgedeki market, manav ve pazarlardan satın alınması mümkündür.

Görüntülenme Sayısı : 5446    Eklenme Tarihi : 05 Haziran 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2017 Pazartesi