­ SÜMBÜLTEPE YAPI KALINTISI | Kültür Portalı

SÜMBÜLTEPE YAPI KALINTISI - Osmaniye

Adı SÜMBÜLTEPE YAPI KALINTISI
Adres Kazmaca Köyü, Tülücüler Mahallesi.
Vakfiye
Genel Tanım Osmaniye İli, Kazmaca Köyü, Tülücüler Mahallesinin güney –doğusunda bulunan ve Sümbüllü Tepe olarak adlandırılan kayalık bir tepenin güneyinde orman içinde blok taşlar ile örtülü, doğu-batı doğrultusunda uzanımlı bir yapı kalıntısı tespit edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Osmaniye İli Kazmaca Köyü, Tülücüler Mahallesinin Güneydoğusunda bulunan ve sümbüllü tepe olarak adlandırılan kayalık bir tepenin güneyinde orman içinde blok taşlarla örülü yapı doğu- batı doğrultusunda uzanımlı bir yapı kalıntısıdır. Yapını doğu duvarı dışarı çıkık yarım daire şeklindedir doğu duvarı güney kısmı daha küçük düzgün olmayan blok taşlarla yeniden örülmüş olup ikinci bir kullanıma işaret etmektedir. Taş duvar örgüsü ile Kastabala Hierapolis antik kentindeki büyük kilise yapısı ile uyuşmaktadır. Kazısı olmadan yapını işlevi kesin tanımlamak mümkün olmamakla birlikte kilse kalıntısı olarak tahmin ettiğimiz yapı doğu-batı 9.15m kuzey-güney doğrultusunda 7.30m batındadır.