­ İSTASYON LOJMAN 2 | Kültür Portalı

İstasyon Lojman 2 - Bilecik

Harita No yok
Mah. Köy - Mevkii Vezirhan Beldesi
Adres Merkez/BİLECİK
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş tcdd
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Merkez İlçesi, Vezirhan Beldesi’nde yer alan, mülkiyeti TCDD’ye ait, lojman olarak kullanılan yapıdır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen plan şemasına sahip olan yapı, tek katlı, yığma taş örgülü, kırma çatılı, Marsilya kiremit örtülüdür. Çatı kısmında üç adet baca bulunmaktadır. Doğu cephesi; bir adet ahşap kapı ve Süsleme unsuru bulunmayan bir adet demir korkuluklu ahşap pencere yer almaktadır. Giriş kapısının önüne sundurma çatılı ahşap direkli bir kısım eklenmiştir. Yapının güney cephesi; dikine konumlandırılmış üç adet ahşap pencere yer almakta olup ortadaki pencere diğer iki pencereye göre daha küçük ebatlıdır. Batı cephede; bir adet ahşap kapı ve bir adet demir korkuluklu pencere yer almaktadır. Kuzey cephesi; ise iki adet kare formlu iki adet demir korkuluklu ahşap pencere yer almaktadır. Pencere ve kapılarda kemer ve süsleme unsuru bulunmamaktadır

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1075    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi