­ SEYİFLER KALESİ | Kültür Portalı

Seyifler Kalesi - Sakarya

Adı Seyifler Kalesi
Mah. Köy - Mevkii Seyifler Köyü
Adres Seyifler Köyü/ Ferizli İlçesi/SAKARYA
Yapım Tarihi Geç Roma
Vakfiye
Genel Tanım : Adapazarı’na 22km uzaklıkta bulunan Ferizli İlçesinin Kuzeybatısında yer alan Seyifler köyüne giden yolun çark suyu ile kesiştiği noktada bulunmaktadır. Kalenin kesin tarihi bilinmemekle beraber yakın bölgedeki diğer Geç Roma kalesi olan Harmantepe kalesi ile birlikte 12.yy’a tarihlenmektedir. Stratejik bakımından önemli konumu olan kalenin günümüze ulaşan bölümleri iki kule ve kulenin birine bitişik küçük bir sur duvarından meydana gelmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı : Adapazarı’na 22km uzaklıkta bulunan Ferizli İlçesinin Kuzeybatısında yer alan Seyifler köyüne giden yolun çark suyu ile kesiştiği noktada bulunmaktadır. Kalenin kesin tarihi bilinmemekle beraber yakın bölgedeki diğer Geç Roma kalesi olan Harmantepe kalesi ile birlikte 12.yy’a tarihlenmektedir. Stratejik bakımından önemli konumu olan kalenin günümüze ulaşan bölümleri iki kule ve kulenin birine bitişik küçük bir sur duvarından meydana gelmektedir.
Tescil Kararı Bursa K.T.V.K.Kurulunun 00148 sayılı kararı