­ PAŞAOĞLU KONAĞI VE ETNOGRAFYA MÜZESİ | Kültür Portalı

PAŞAOĞLU KONAĞI VE ETNOGRAFYA MÜZESİ - Ordu

Yaptıran PAŞAOĞLU HÜSEYİN EFENDİ
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Son derece zengin bir taş işçiliğine sahip olan konak 1896 yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmıştır. Bahçesi ile 625 m2 alanı kapsamaktadır. Taşları Ünye'den, ahşap malzemesi Romanya'dan getirilmiş olup, İstanbul'dan getirilen bir usta tarafından yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı 19.yy sivil mimarimizin en güzel örneğini teşkil eden konak, zemin ile beraber üç katlıdır.konağın bahçesinde fıskiyeli bir havuz ve günümüzde ahşap örtü altına alınmış orjinal taş ocak bulunmaktadır. Tavanlar ahşap kaplama olarak yapılmıştır. Konak, Bakanlığımız, Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 1982 yılında kamulaştırılmış olup, 1987 yılında onarımı tamamlanarak " Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılmıştır.
Bugünkü Kullanımı Müze
Önerilen Kullanım Müze