­ OSMANPAŞA CAMİİ MİNARESİ | Kültür Portalı

OSMANPAŞA CAMİİ MİNARESİ - Sivas

Yapım Tarihi 19. YY.
Yapan ---
Kitabe ---
Vakfiye ---
Genel Tanım İlk olarak şimdilik hakkında fazla bilgi olmayan Osman Paşa tarafından Hicri 1000 (Miladi 1591) yılında yaptırılan camii, minaresi korunmak suretiyle 1958 yılında yıktırılmış ve yerine şimdiki camii inşa edilmiştir. Minaresi özgün olup, kürsü ve pabuç kısmı kesme taş, gövde kısmı tuğladan tek şerefeli camiinin batısı cephesindeki duvara bitişiktir
Yapılan Onarımlar Camii, 1.1.1958’de yenilenmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Kürsü ve pabuç kısmı taştan, gövdesi tuğladan, tek şerefeli kürsü kare planlı ve köşeleri pahlı, pabuç yedigen, bilezikten sonra gövdeye geçilmiştir. Gövdeden şerefeye geçiş yine bilezikli, şerefe altı kirpi motifli, şerefe çevresi demir korkuluklu, petek kısmı ise tuğladan olup, külahı çinko kaplıdır.
Yayın Dizini Denizli, Hikmet, Sivas Tarihi ve Anıtları, Sivas 1998, s. 61–62.
Ekler ---