­ ORTA HOPA MAHALLESİ KONUT | Kültür Portalı

Orta Hopa Mahallesi Konut - Artvin

Yapım Tarihi 20. yy
Yapan Bilinmiyor.
Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım Yöredeki tipik Hopa evlerinin bir örneğidir. Bu evlerin en büyük özelliği dolgu duvar tekniğiyle yapılmış olmasıdır.
Yapılan Onarımlar Kısmi onarımlar dışında herhangi bir onarım geçirmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Hopa İlçesi, Orta Hopa mahallesi’nde bulunan konut düz bir arazi üzerinde iki katlı olarak yapılmıştır. Kitabesi bulunmadığından hangi tarihte yapıldığı bilinmemektedir. Yöredeki tipik Hopa evlerinin bir örneğidir. Bu evlerin en büyük özelliği dolgu duvar tekniğiyle yapılmış olmasıdır. Ahşap ve tuğla malzeme bir arada kullanılmıştır. Yapının üzeri kırma çatıyla kapatılmıştır. Süsleme açısından oldukça sade bırakılmıştır. Günümüzde hala konut olarak kullanılmaktadır
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 03/07/2003-4734