­ MURAT KANYONU | Kültür Portalı

Murat Kanyonu - Ağrı

Adı Murat Kanyonu
Mah. Köy - Mevkii Murat Nehri
Adres Diyadin İlçesi
Vakfiye
Genel Tanım Murat Nehrinin kaynağından başlayarak Taşlıçay ilçesine kadar devam eder. Nehri her iki yönde kuşatma altına alan kanyonun yüksekliği yer yer 60 metreyi bulmaktadır. Fauna ve flora bakımından son derece zengin olan kanyon aynı zamanda piknik ve dinlenme alanı olarak da kullanılmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Murat Nehrinin kaynağından başlayarak Taşlıçay ilçesine kadar devam eder. Nehri her iki yönde kuşatma altına alan kanyonun yüksekliği yer yer 60 metreyi bulmaktadır. Fauna ve flora bakımından son derece zengin olan kanyon aynı zamanda piknik ve dinlenme alanı olarak da kullanılmaktadır.: Halka açıktır. Bakımsız ve çevre düzenlemesi yoktur.Bakımsız olan kanyonun etrafında koşulları uygunsuz yapılar görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Çevre temizliği olmadığı için son derce sağlıksız koşullar oluşmaktadır
Yayın Dizini Doç.Dr.Yusuf ÇETİN Ağrı Kültür ve Doğa Varlıkaları Envanteri 2013

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3497    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Nisan 2014 Cuma