­ MİSİS HAVRANİYE KERVANSARAYI | Kültür Portalı

Misis Havraniye Kervansarayı - Adana

Adı Misis Havraniye Kervansarayı
Mah. Köy - Mevkii Geçitli Beldesi
Adres Geçitli Beldesi Yüreğir/ADANA
Vakfiye
Genel Tanım Misis Köprüsünün hemen yanında olan taşınmazın iki adet sivri tonoz kemeri kalmıştır.İki kemerin ayakları sağlam kalmış diğer bölümleri ise yolun karşısında devam etmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Taşınmazı beldeye giren yol ikiye bölmüş durumdadır.İki kemerli kısım yolun sağ kısmında diğer bölümü ise yolun sol kısmında yer almaktadır.Taşınmazın asıl giriş kapısı tonozlu sivri kemerli kemerin dış yüzeyi bütün kemer boyunca motiflerinden bir filizle çevrilmiştir.Kervansarayın ayakta kalmış olan bütün duvarların bir kale sağlamlığıyla blok kesme taşlardan yapılmıştır.Dış duvarların iç avluya bakan yüzeylerinde mekanların bulunduğu anlaşılmaktadır.Harap olan kervansarayın arazisi içinde benzin istasyonu ve karşı taraftaki kısımda ise lokanta tamirhane ve bakkal yer almaktadır.
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 3175    Eklenme Tarihi : 09 Nisan 2015 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2015 Perşembe