­ MERSİNTEPE YERLEŞMESİ | Kültür Portalı

MERSİNTEPE YERLEŞMESİ - Manisa

Adı MERSİNTEPE YERLEŞMESİ
Mah. Köy - Mevkii UZUNBURUN KÖYÜ,MERSİNDERE MEVKİİ
Adres MANİSA/MERKEZ İLÇESİNE BAĞLIDIR.
Pafta Z.K18C1-4d
Vakfiye -
Genel Tanım Yerleşim manisa ili,merkez ilçeye bağlı Uzunburun Köyü'nün yaklaşık 1,5km kuzeyinde yer alan Halka Tepe'nin doğusundaki Mersindere Mevkii'nde yer alır.Yüzeyde kuvvetli bir şekilde tahkim edilmiş bir akropol,tepenin batıya bakan yamaçları üzerindeki geniş biralanda görülen otuza yakın konut görülmektedir.Bu alanda ayrıca antik dönemden bugüne kalmış olan bir göl de yer alır.Yerleşimin Geç Roma döneminde iskan gördüğü tahmin edilmektedir. Batısında Halka Tepe ile yerleşme arasında kalan Mersindere Vadisinden Gediz Ovasına açılan alandaki terasların da kullanılmış olduğu anlaşılmaktadır. Yüzeyden görülen konutların bazıları temel seviyelerine kadar ayaktadır. Akoropolü çevreleyen tahkimatın kapısı yüzeyde in-situ olarak görülmektedir. Yerleşim alanı takriben 200m uzunlukta,100 m genişlikte bir alanı kaplamaktadır.
Ayrıntılı Tanımı -
Tescil Kararı -