­ MARDİN SEHER VAKFI EVİ | Kültür Portalı

Mardin Seher Vakfı Evi - Mardin

Envanter No .
Harita No .
Adres Gül Mahallesi 276. Sokak No: 86-88
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mal Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Hicri 1302 tarihli kitabesi vardır. Zemin+2 katlıdır. Geleneksel Mardin Evlerinin planını taşımaktadır. Ortada bir avlu ve etrafındaki odalardan oluşmaktadır. Kitabesi vardır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Sonradan avlulara ilaveler yapılmıştır. İç kısımlara da bir takım bölümler eklenmiştir. İç mekan özellikle üst kattaki mekanların zemin ve duvarlarında beton malzemeyle onarım yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Giriş kapısı dilimli kemerli kavsaralıdır. Pencereler yuvarlak kemerlidir. Duvar bitiminde dört yapraklı palmet sırası yer almaktadır. Odaların üst örtüleri genellikle haç ve yuvarlak tonozludur. Pencereler dikdörtgen demir parmaklıklıdır. Bir kısmı basık sivri kemerli niş içerisinde yer almıştır. Pencerelerin üzerinde aydınlık pencereleri bulunmaktadır.
Tescil Kararı .