­ KAVLAKLI ARKEOLOJİK ALANI | Kültür Portalı

KAVLAKLI ARKEOLOJİK ALANI - Osmaniye

Adı KAVLAKLI ARKEOLOJİK ALANI
Adres Mecidiye Köyü Kadirli
Vakfiye
Genel Tanım Kadirli İlçesi, Mecidiye köyü sınırlarında Kavlak Höyük Mevkiinde yüzeyde belli bir alanda yoğunlaşmış vaziyette farklı dönemlere ait amorf parçaların yoğun olduğu bir seramik örtüsü tespit edilmiştir
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ancak bu alanda seramik malzemeden başka herhangi bir şekilde zeminde izlenebilen arkeolojik veriye rastlanmamıştır. Muhtemelen burada var olan arkeolojik alan tarımsa faaliyetler nedeniyle çok fazla tahrip edildiğinden alanın arkeolojik niteliğini tanımlamak mümkün olmamıştır. Fakat yüzeyde tespit edilen yoğun seramiklerden burada bir arkeolojik alanın varlığı anlaşılmıştır. Bu nedenle Kavlak höyük mevkiinde bulunan arkeolojik alan 3. derece arkeolojik sit alnı olarak tescil edilmesi gerektiği kanaatimiz olmuştur.