­ HAN KALINTISI | Kültür Portalı

HAN KALINTISI - Şırnak

Adı HAN KALINTISI
Mah. Köy - Mevkii Birlik Köyü / Silopi
Adres Silopi / Birlik Köyü
Yapım Tarihi XIII. yy
Vakfiye -
Genel Tanım Silopi merkeze bağlı Birlik (Cuma-Cem’a) köyü Serdeşt mevkiinde bulunan handan günümüze sadece dört köşesinde kulesinin kalıntıları gelebilmiştir.
Taşıyıcı Yapı C
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yaklaşık 15.00x15,70 m ölçülerinde olup kare planlıdır. Temel seviyesinde köşe kulelerini birbirine bağlayan duvar izleri mevcuttur. Han ve bunun aşağısındaki köprü burada bir kervan yolunun olabileceğini ortaya koymaktadır. Bu ileride araştırılacak uzantıları tespit edilmeye çalışılacaktır. Oldukça harap olan han tescilsiz olup, kültür varlığı olarak kayıt altına alınması gerekmektedir.
Orjinal Kullanım Han
Tescil Kararı 2167 / 29.04.2009
Yayın Dizini -TOP, Mehmet- ÖZKURT, Kemal; 'Hakkari ve Şırnak illeri ve ilçeleri yüzey araştırılması 2006'

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1023    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2014 Çarşamba