­ ESKİ BELEDİYE KONAĞI | Kültür Portalı

Eski Belediye Konağı - Isparta

Adres Uluborlu
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Uluborlu Belediyesi
Yaptıran Şark Halı Şti.
Yapan Rıza Usta
Vakfiye
Genel Tanım Bugüne kadar Belediyece ve diğer kuruluşlarca iyi korunmuş olan bu konak; 1920 yıllarında yapılmış, Osmanlı sivil mimarlık örneğinin Uluborlu’da bulunan ve bulunması, devam etmesi gereken yapılardan biridir.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Belediye ve diğer kuruluşlarca yapı içinde ve dışında sıva ve badanası yenilenmiş, diğer kısımlar yer yer onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı 1920’lerde bir İtalyan Şirketi olan Şark Halı Şirketi (kumpanyası) tarafından ticari işyeri olarak yaptırılmış, sonradan bu şirketin gitmesi sonucu bina Belediye’ye kalmıştır. O günden bugüne kadar Resmi ve Özel kuruluşlarca büro ve işyeri olarak kullanılmış ve kullanılmaktadır. Yapının 1. katı taş malzeme ile, diğer 2. ve 3. katlar ahşap malzeme ile yapılmış, bol pencereli, tavan ve taban tahta döşeme, süsleme elemanları yok, 3. katta pencereler sivri kemerli, sofaya bakan odalar bulunur. Çatı ahşap olup, yer yer tamir görmüştür. Binanın eski yapı malzemesi bugüne kadar korunmuştur. Yapı dikdörtgen planlıdır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANKARA,KÜL. VE TUR. BAK.,TAŞ.KÜL. VE TAB.VAR.KOR.YÜK.KUR. 09.11.1984 Gün ve 0485 Say. Kar. Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita