­ EBECİK KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Ebecik Köprüsü - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Ebecik Mahallesi
Adres Ebecik (Köyü) Mahallesi Tavas İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye
Genel Tanım Ebecik (Köyü) Mahallesi’nin 1200 m kuzeydoğusunda Gölyeri Mevkii’ndedir. Kesme taştan yapılmış tek kemerli köprü Ebecik- Altınova (Tilkilli) dan Bozdoğana giden antik yol üzeridedir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Ebecik (Köyü) Mahallesi’nin 1200 m kuzeydoğusunda Gölyeri Mevkii’ndedir. Kesme taştan yapılmış tek kemerli köprü Ebecik- Altınova (Tilkilli) dan Bozdoğana giden antik yol üzeridedir. Köprünün iki tarafında taş döşemesini görmek mümkündür. Kuru dere üzerinde bulunan kesme taştan yapılmış köprü yuvarlak kemerli olup 3 m. uzunluğunda 3.10 m. genişliğindedir. Antik yol üzerine kurulan köprü Roma Dönemi’ne tarihlendirilmektedir.
Orjinal Kullanım Köprü
Bugünkü Kullanımı Köprü
Önerilen Kullanım Köprü
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 11.11.2010 gün ve 3250 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1725    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma