­ ÇAR DERİ | Kültür Portalı

ÇAR DERİ - Şırnak

Adı ÇAR DERİ
Mah. Köy - Mevkii İDİL
Adres İDİL
Vakfiye -
Genel Tanım -Çar Deri olarak adlandırılan yapı köyün güneydoğusunda yer almaktadır. ortadaki avlunun çevresine yerleştirilmiş binalardan oluşmaktadır. Avlunun kuzeydoğusunda ve kuzeybatısında yapıya ait iki katlı birimler mevcuttur. yapıda tamamıyla taş malzeme kullanılmıştır. Avluya kuzey tarafından bir kapı ile girilmektedir.
Yapılan Onarımlar -Yok
Ayrıntılı Tanımı -Dıştan düzgün bir plan göstermemektedir. Avlunun kuzeybatısında ve kuzeydoğusunda yapılar bulunmaktadır. Taş duvarlı ve iki katlıdır Mekanların içerisinde duvarlara nişler açılmıştır. Kapı ve pencereler yuvarlak kemerlidir. üst örtülerde beşik tonoz kullanılmıştır. Terk edilmiş ve kullanılmamaktadır.
Tescil Kararı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 669    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2014 Çarşamba