­ BEKİR EFENDİ KONAĞI | Kültür Portalı

Bekir Efendi Konağı - Kırşehir

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Hasan ERASLAN
Yaptıran Bekir Efendi
Genel Tanım Bekir Efendi Konağı
Yapılan Onarımlar Alt ve Üst Kat iki ailenin barınabilmesi için sonradan duvarla ikiye ayrılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı AYRINTILI TANITIM : Bekir Efendiler Konağı 2 katlı olup, dönemin Kırşehir ev mimarisini en iyi şekide yansıtmaktadır.Ortadaki geniş sofaya açılan, sağlı ve sollu ikişer oda olmak üzere dört odası vardır. Alt kat ile üst kat arasında irtibat merdiven ile sağlanmakta ve bu merdivenin korkulukları süsleme özelliği taşımaktadır. Alt ve üst kattaki bütün odalarda; ajur ve kabartma tekniği uygulanarak yapılmış, çeşitli süslemelerin yer aldığı ahşap kapı ve dolaplar mevcuttur. Yine bütün odalarda değişik ahşap tekniklerinin uygulandığı tavan göbeği bulunmaktadır. Doğu ve batı cephelerinde çıkma halinde inşa edilmiş ahşap balkonlar yer almaktadır.
Tescil Kararı K.K.T.V.K.K 20.09.1991 Gün ve 1104 sayılı karar