­ TOKAT AĞIRLAMASI | Kültür Portalı

Tokat Ağırlaması - Tokat

Oyun

Tokat ağırlaması oyunu, yöremizin her köyünde oynanan bir oyundur. Halay çekmeye başlayan her oyuncu Tokat ağırlaması oyunu ile oynamaya başlar. Dolayısıyla yörede baş halay olarak da bilinmektedir. Oyun, ağırlama, yanlama ve yelleme olmak üzere üç bölümden oluşur.

"Su kayadan süzülür Koyun yola düzülür Çıkma güzel dışarı Seni gören üzülür Gel oyna gel oyna, gel oyna, gel gel oyna Var oyna, var oyna, var oyna, var var oyna Vur oyna, vur oyna, vur oyna, vur vur oyna Karada koyun yayılır Saçakları sayılır Çıkmada güzel dışarı Seni gören bayılır Gel oyna gel oyna, gel oyna, gel gel oyna Var oyna, var oyna, var oyna, var var oyna Vur oyna, vur oyna, vur oyna, vur vur oyna Karada koyun koç koyun Sürülerede baş koyun Yarinden ayrılanın Adını sarhoş koyun Gel oyna gel oyna, gel oyna, gel gel oyna Var oyna, var oyna, var oyna, var var oyna Vur oyna, vur oyna, vur oyna, vur vur oyna Kara koyun kuzusu Görmek yarin azusu Eğer yari görmezsem Getmez yürek sızısı Gel oyna gel oyna, gel oyna, gel gel oyna Var oyna, var oyna, var oyna, var var oyna Vur oyna, vur oyna, vur oyna, vur vur oyna..."

Görüntülenme Sayısı : 3596    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Eylül 2021 Pazartesi