­ UÇANSU ŞELALESİ | Kültür Portalı

Uçansu Şelalesi - Antalya

Uçansu Şelalesi Antalya’ya 70 kilometre uzaklıkta, Kayabükü Köyü ile Eskibağ Köyü'nü ayıran çizgidedir. Antalya-Serik-Alanya karayolu üzerinde, Abdurrahmanlar-Gebiz kavşağından sapılarak ulaşılır. Gebiz Beldesi’ne bağlı Akçapınar Köyü'ndeki bu tabiat harikası, Gebiz’den sonra 17 kilometre mesafededir.

Servet Uygun

Bu bölümdeki yol, stablize olup özellikle bahar aylarında su, bazı noktalarda araçlara geçit vermeyebilir. Toroslardan gelen su iki kez, her biri 25-30 metre yükseklikten, yeşillikler içine dökülür. Aslında dökülmekten öte süzülür; yavaş yavaş düşer de denebilir. Bu yüzden şelaleye, Uçansu ismi verilmiştir.

Servet Uygun

Kaynak: "Uçansu Şelalesi", Serik, Dünden Bugüne Antalya (I. Cilt), Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (2012)

Gebiz'den özel araçla ulaşılabilir.
Uçansu Şelalesi, Gebiz, Serik / Antalya

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 23760    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Nisan 2022 Cuma