­ TUZ MAĞARALARI | Kültür Portalı

Tuz Mağaraları - Iğdır

Tuz mağaraları Tuzluca İlçesi'nde bulunmaktadır. 55 dönümlük bir araziyi kaplamaktadır. Türkiye'nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Tünellerde bulunan havanın bir çok solunum yolu hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Mağarada odalara benzeyen bir çok galeri bulunmaktadır. Oldukça büyük olan galerierin görünümleri ürkütücü olsa da göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahiptir. Tuz mağarası içerisinde bulunan kaya tuzu tabakaları 24-37 milyon yıl önce oluşmuş olan çökel tabakalarıdır. Buranın Hititler döneminden beri kullanıldığı düşünülmektedir. Günlük 60 ton tuz üretilmektedir.

Iğdır Gezilecek Yerler

Mağara
Tuzluca ilçe merkezindedir.
Tuzluca/Iğdır

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 43962    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2021 Salı