­ MİLİAS ÖREN YERİ | Kültür Portalı

Milias Ören Yeri - Burdur

Bucak ilçesi Kocaaliler kasabası sınırları içerisindedir. Toroslar üzerindedir. Helenistik ve Roma dönemlerinde yerleşim gören kentin doğusu, batısı ve güneyi sarp, çıkılması zor kayalıklarla çevrilmiştir. Kayalıklar arasındaki boşluklara surlar yapılmıştır. Kentin nekropolü sur dışında ve kuzeydedir. Evlerin çoğu ana kayalar kesilerek yapılmıştır. Ana kayaya oturtulmuş küçük tiyatrosu vardır. Kent sınırları içinde bulunmuş mask ve heykel başı kentin özel olduğunu gösterir. Ayrıca kayaya oyulmuş kutsal alanları ile Frig kültüne atıfta bulunur durumdadır. Milias olarak bilinen bu yöredeki kentin orijinal ismine henüz rastlanılmamıştır. Kaynak: Kültür Envanteri, Ankara 2007.
Ören Yeri
Bucak ilçesi Kocaaliler kasabası sınırları içerisindedir. Toroslar üzerindedir.
Kocaaliler/Bucak/ Burdur

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6534    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Ekim 2017 Salı