­ GAZİANTEP MEVLEVİHANESİ VAKIF MÜZESİ | Kültür Portalı

Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi - Gaziantep

Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi Kozluca Mahalle'si, Buğday Arasa'sı, Kozluca ve Şehitler caddeleri arasında bulunmaktadır. Mevlevihane olarak inşa edilen dört asırlık tarihi bina çok sayıda vakıf eserinin sergilendiği Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi olarak tanzim edilmiştir. Tekke Camii Külliyesi'nde yer alan kesme taştan inşa edilen yapı iki bölümden oluşmaktadır. Cami avlusundan girildiğinde solda yer alan binada Mevlevilik Kültürü ile Vakıf Kültür Varlıklarından seçilen Maden Eserleri, El Yazması Kur’an-ı Kerimler, Türk Hat Sanatı'ndan örnekler, avlunun sağında yer alan mekanda ise kilim ve halılar teşhir edilmektedir.

Gaziantep Gezilecek Yerler

Suyabatmaz, Küçük Pazar Sk. No:32, 27400 Şahinbey/Gaziantep
Şahinbey/Gaziantep

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10934    Eklenme Tarihi : 02 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Eylül 2021 Perşembe