­ UŞAK ATATÜRK VE ETNOGRAFYA MÜZESİ | Kültür Portalı

Uşak Atatürk Ve Etnografya Müzesi - Uşak

1 Eylül 1978 tarihinde açılan müze binası Osmanlı dönemi yapısı olup İstiklal Savaşından sonra Yunan Baş Komutanı Trikopis’in esir alındığı yerdir. Başkomutan Trikopis esir olmasına rağmen Atatürk tarafından Türk misafirperverliği ile karşılanmıştır. İki katlı ahşap yapının giriş katında yöresel etnografik malzemeler, eski silahlar, giysiler, takılar ve diğer eserler sergilenmektedir. Üst katın tamamı Atatürk Müzesi olarak düzenlenmiştir. O dönemden kalma aynalar, sehpalar, koltuklar, Atatürk'e ait yatak odası ve yine Atatürk'e ait giysiler bulunmaktadır.

Kaynak: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Uşak Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Atatürk ve Etnografya Müzesi şehir merkezinde olup mahalli vasıta veya yürüyerek ulaşım sağlanabilir.
Elmalıdere, Hisarkapı Uluyol Sok. No: 75 UŞAK Merkez
+90 (276)-227-28-89

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11963    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Ağustos 2021 Perşembe