­ YILDIRIM BAYEZID CAMİİ İMARET KALINTISI | Kültür Portalı

YILDIRIM BAYEZID CAMİİ İMARET KALINTISI - Edirne

Genel Tanım Günümüzde harap olan ve bir kısmı ayakta kalmış bir yapıdr.
Taşıyıcı Yapı C
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yıldırım Bayezıd İmareti'nin aşevi, kaynaklarda cami avlusunda olarak belirtilmektedir. 1877 Osmanlı-Rus Savaşı'na kadar hizmet verir durumda olan tesis, Rusların Edirne'yi işgali sırasında yanmıştır. Bu yapıdan günümüze sadece bacası ve yıkıntıları kalmıştır. 1399 yılında kurulmuş olan yapı 1877 yılına kadar hizmet vermiştir. İmaretin kalın yayvan kemerli tuğladan yapılmış mutfak ocağı ve yine tuğladan yapılmış bacası günümüze ulaşmıştır. Baca dikdörtgen formludur ve her cephesinde ikişer adet kemerli duman açıklıkları vardır. Açıklıkların hemen üstünde üst üste almaşık şekilde tuğlalar bir yatay bir dikey şekilde silmelerle konik çatıya ulaşır.
Orjinal Kullanım İmaret
Tescil Kararı E.K.T.V.K.K.'nin 04.07.2003 tarih ve 7697 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1539    Eklenme Tarihi : 28 Eylül 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 02 Ekim 2017 Pazartesi