­ PINARYANI CAMİİ | Kültür Portalı

PINARYANI CAMİİ - Düzce

Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Hacıyusuflar Mahallesi
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Hacıyusuflar Mahallesi
Pafta 30-30 TC
Yapım Tarihi 19 yy
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Hacıyusuflar Mahallesi, 329 ada, 1 parselde bulunan dikdörtgen planlı cami, ahşap çatkılı tuğla örgülü olarak inşa edilmiştir. 1935 Yılında onarımı sırasında dış cephesi sıvanmıştır. Yekpare ağaç çinko ile kaplanarak minare oluşturulmuştur. Cami kırma çatılıdır.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1935 Yılında onarımı sırasında dış cephesi sıvanmıştır. Yekpare ağaç çinko ile kaplanarak minare oluşturulmuştur.
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, Hacıyusuflar Mahallesi, 329 ada, 1 parselde bulunan dikdörtgen planlı cami, ahşap çatkılı tuğla örgülü olarak inşa edilmiştir. 1935 Yılında onarımı sırasında dış cephesi sıvanmıştır. Yekpare ağaç çinko ile kaplanarak minare oluşturulmuştur. Cami kırma çatılıdır.
Önerilen Kullanım Cami
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 02.06.1996 tarih ve 4637 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 79

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 841    Eklenme Tarihi : 01 Aralık 2015 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba