LIBJE-LEBJE BASTA - Düzce



Etli Yemekler
Malzemeler (4 Kişilik)
1 Orta boy tavuk
3 Yemek kaşığı buğday unu
5 Diş sarmısak
1 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber, tuz

Hazırlanışı;
-Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır ve parçalara ayrılır. Soğan ve sarmısak pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavuklar içine eklenir. Tvukların üzeri kapanacak ölçüde kaynar su ilave edilir. Tavuklar piştikten sonra başka bir kaba alınır. Tavuk suyu kullanılmak üzere bekletilir.

Sos için;
İnce elekten geçirilmiş mısır unu tereyağında kavrulur. Üzerine yavaş yavaş tavuk suyu eklenerek krema kıvamına getirilir. Daha sonra bu karışım tavuk suyunun içine eklenerek 10 dakika pişirmeye devam edilir. Ardından tavuklar ilave edilir. Kırmızı biber ve tereyağı kızdırılır ve servis için yemeğin üzerine ilave edilir.

Görüntülenme Sayısı : 436    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2013    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2013   

Sosyal Google Plus