­

LEPSİ - Düzce

Tür Et Yemekleri
Açıklama Malzemeler (4 Kişilik) 1kg. Kemikli dana eti 1 Adet kuru soğan 2 Yemek kaşığı toz biber 1 Bardak pirinç Yeteri kadar tuz 12 Bardak su Hzırlanışı; Kemikli et 10 bardak sıcak suda kaynatılır ve biriken köpüğü alınır. İnce kıyılmış soğan yağ ile kavrulur ve et suyuna eklenir. Toz biber de et suyuna eklenir. Kemikli et piştikten sonra pirinç ilave edilir. Yemek çorba kıvamı alana kadar pişirilir. Pirincin de pişmesinin ardından tuz eklenir. Haluj ve Şelme ile birlikte servis edilir.
Görüntülenme Sayısı : 725    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma   
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı © Tüm hakları saklıdır.