­ KABURGA DOLMASI | Kültür Portalı

Kaburga Dolması - Diyarbakır

• 1.5 kg kuzu kaburga (ön kol)
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır

Pirinç yıkanıp süzülür. Tencerede tereyağını eritip pirinç ve badem kavrulur. Karışımın yarısı bir kaba alıp ayrılır. Kalan karışıma 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pilav soğuyunca pul biber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayrılan pirinçli karışım eklenip karıştırılır. Kaburga iç pilavla doldurup sağlam bir iplikle dikilir. Kaburga dolması büyük bir metal süzgece yerleştirilir ve uygun bir kapakla kapatılır. Süzgeç, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirilir (suyun süzgece değmemesine dikkat edin.) Buharda 3 saat pişirilir. Biber salçasına karabiber ve çok az su eklenip karıştırılır. Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salça üzerine sürülür. 190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 12120    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Kasım 2022 Perşembe