­ TCDDY ÇİVRİL İSTASYONU TESİS YAPILARI | Kültür Portalı

TCDDY Çivril istasyonu Tesis Yapıları - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Aşağı Mahalle
Adres Aşağı Mahalle Çivril İlçesi DENİZLİ
Pafta 20M-2
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş TCDDY
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Çivril İlçesi, Tren İstasyonu Caddesi, Aşağı Mahalle’de, T.C. Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait olan yapılar ve demiryolu; Çivril’in 1892 yılında ilçe olması ile birlikte yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar 1985 yılında restorasyon görmüştür
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Çivril İlçesi, Tren İstasyonu Caddesi, Aşağı Mahalle’de, T.C. Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait olan yapılar ve demiryolu; Çivril’in 1892 yılında ilçe olması ile birlikte yapılmıştır. Çivril-Sütlaş (Denizli-İstanbul hattının geçtiği güzergâh) üzerindeki istasyondur. 35 km mesafe arasında sefer yapan buharlı lokomotif; şu anda hizmet dışı bırakılmıştır. Demiryolu kompleksi tüm tarihi görünümüyle hala ilçeye bir güzellik vermektedir. Gar binası ve ek tesislerin açık alanlarında peyzaj düzenlemelerine gidilmiş olup; seki yapılarak uçak yerleştirilmiş, heykeller, yeşil alanlar ile parke taşı döşeli alanlar oluşturulmuştur.1985 yılında restorasyon görmüştür.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 19.06.1996 gün ve 5914 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1462    Eklenme Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Ağustos 2014 Perşembe