­ SÜLEYMAN KAYHAN EVİ | Kültür Portalı

Süleyman Kayhan Evi - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Boğaziçi Mahallesi
Adres Boğaziçi Kasabası) Mahallesi Baklan İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Maliki
Vakfiye H.1322
Genel Tanım Baklan İlçesi, Boğaziçi (Kasabası) Mahallesi’nde yer alan konut; iki katlı ve avluludur. Her iki katta orta sofaya açılan karşılıklı odalardan oluşmakta olup, iç sofalı plan tipine sahiptir. Cumbalı dışı beyaz sıvalı ve kırma çatılıdır.
Yapılan Onarımlar Dönem içinde konfor şartlarına yönelik yenilemeler yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Baklan İlçesi, Boğaziçi (Kasabası) Mahallesi’nde yer alan konut; iki katlı ve avluludur. Her iki katta orta sofaya açılan karşılıklı odalardan oluşmakta olup, iç sofalı plan tipine sahiptir. Cumbalı dışı beyaz sıvalı ve kırma çatılıdır. Üst katta, odalara girişlerde hazırlık mekânı şeklinde ahşapla giriş mekânı yapılmıştır. Üst kat oda kapıları, pencere ve tavan kaplamaları ince bir ahşap işçiliğinin örneklerindendir. Başodanın özellikle tavanı yalancı kündekari tekniği ile yapılmış olup, dikdörtgen panolar ve dilimli kemerciklerin oluşturduğu süslemelerle dikkat çekmektedir. Kapılarda rozetler, iri yaprak şeklinde stilize bitki motifleri kare ya da dikdörtgen panolar içinde yer almaktadır. Üst kat odalarında, odalara girişte çanaklık adı verilen ahşap raflar yer almaktadır. Alt kattaki odalarda değişiklik yapılmış olsa da, odalardaki ahşap kapaklar ve yüklükler aynen korunmuştur. Ancak kafesli pencereler sökülüp, tekrar yaptırılmıştır.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 25.04.2008 gün ve 1500 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1238    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 14 Ağustos 2014 Perşembe