­ HİSARKÖY KONUT 104 ADA 3 PARSEL | Kültür Portalı

Hisarköy Konut 104 ada 3 parsel - Denizli

Adı Hisarköy Konut 104 ada 3 parsel
Mah. Köy - Mevkii Attuda Antik Kenti
Adres Hisarköy (Köyü) Mahallesi Sarayköy İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Yapı kare plan şemasında iki katlı (fevkani) kagir olarka inşa edilmiştir. Üst örtüsü düz damlıdır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Yapı kare plan şemasında iki katlı (fevkani) kagir olarka inşa edilmiştir. Üst örtüsü düz damlıdır. Saçak seviyesi dışa taşıntılı olarak verilmiştir. Saçak altlarında ahşap hatıllar bulunmaktadır. Zemin kat dam, 1. kat ise konut olarak kullanılmaktadır. Yapı malzemesi olarak yöresel moloz kırma taş malzeme kullanılmıştır. Saçak altlarında yer alan ahşap doğrama hatıllar oldukça dışa taşıntılı olarka verilmiştir. Taşınmazda kare formlu pencereler kullanılmıştır. Dış cephe duvarlarında kare formlu mazgal pencereleri bulunmaktadır. Yapı gerek plan şeması ile gerekse kullanılan malzeme ve duvar örgüsünde kullanılan teknikteki üslup özelliğiyle bölgedeki tipik konut mimarisini başarılı bir şekilde yansıtmaktadır. Ayrıca, dış cephe duvarında taş çörtene yer verilmiştir. Yapı bu özelliği ile kentsel doku içerisinde önemli bir örnek olarak karşımızda durmaktadır. Taşınmazın cephe duvarlarında deformasyonlar mevcuttur. Günümüzde çatıda çökmeler mevcuttur. Yapının ahşap doğrama tek kanatlı kapısı bulunmaktadır. Giriş cephesinin bulunduğu bölüm sıvalı durumdadır. Konutun restorasyon projelerinin hazırlanarak ivedilikle onarılması gerekmektedir.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 24.12.2009 gün ve 2511 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 368    Eklenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Temmuz 2014 Çarşamba