­ ESKİCİOĞLU MESCİDİ | Kültür Portalı

Eskicioğlu Mescidi - Denizli

Adı Eskicioğlu Mescidi
Adres 144 ve 222 Sokak Köşesi Babadağ İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Babadağ İlçesi’ndeki, eğimli arazinin şekillendirdiği, ahşap sütunların desteklediği açık son cemaat yeri bulunan caminin girişi, yukarı kottan açık mekâna girilen ahşap bir kapı ile verilmiştir. Mescit kırma çatılı olup, saçak altı ahşapla kaplanmıştır. Çatı alaturka kiremit ile örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Babadağ İlçesi’ndeki, eğimli arazinin şekillendirdiği, ahşap sütunların desteklediği açık son cemaat yeri bulunan caminin girişi, yukarı kottan açık mekâna girilen ahşap bir kapı ile verilmiştir. Mescit kırma çatılı olup, saçak altı ahşapla kaplanmıştır. Çatı alaturka kiremit ile örtülüdür. Yapı Babadağ’da bulunan geleneksel mescit özelliklerini taşımaktadır. Açık son cemaat yerinin altında düşük kotta oluşan bir mekânı bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Mescit
Bugünkü Kullanımı Mescit
Önerilen Kullanım Mescit
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 03.07.2003 gün ve 11770 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1135    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Haziran 2014 Cuma