­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Çorum

Geleneksel bir Çorum yemeği olan Keşkek köy düğünlerinin vazgeçilmez tatları arasında yer alır. Ramazan aylarında ise sabah erken saatlerde malzemeleri hazırlanarak güveç tencereye konarak fırına verilir. Turşu ve salata ile birlikte servis yapılır.

Keşkek Malzemeleri Nelerdir (6 kişilik )

• 500 g yarma (gendirme)
  • 500 g koyun eti
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 11 su bardağı su

Keşkek Nasıl Yapılır

Yarmalar akşamdan ıslatılır. Güveç tencereye (Toprak tencere) 2 kaşık yağ konulur. Soğanlar ince ince kıyılır. Et, biber, salça, tuz 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek 15 dakika kaynatılır. Yarma yıkandıktan sonra 10 su bardağı sıcak ile birlikte tencereye ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır, buhar çıkması için kısık ateşte 2 saat pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 12443    Eklenme Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Ağustos 2022 Cuma