­ YAMUKÖREN KÖYÜ CAMİ | Kültür Portalı

YAMUKÖREN KÖYÜ CAMİ - Çankırı

Adı YAMUKÖREN KÖYÜ CAMİ
Mah. Köy - Mevkii Yamukören Köyü
Adres Yamukören Köyü, Kurşunlu/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kurşunlu İlçe Müftülüğü
Vakfiye -
Genel Tanım Düzgün kesme taş duvarlı ve kare planlıdır. Kırma çatısı Marsilya tipi kiremitle örtülüdür. Alttaki pencereler yuvarlak kemerli ahşap çerçevelidir. Üstte, ön ve arka cephede birer tane fil gözü yuvarlak penceresi bulunmaktadır. Giriş kısmında sonradan eklenmiş ayakkabılık bölümü vardır. Kesme taş minaresi sonradan caminin arka kısmına eklenmiştir. Mihrabı mermerden olan caminin herhangi bir sanatsal süslemesi yoktur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzgün kesme taş duvarlı ve kare planlıdır. Kırma çatısı Marsilya tipi kiremitle örtülüdür. Alttaki pencereler yuvarlak kemerli ahşap çerçevelidir. Üstte, ön ve arka cephede birer tane fil gözü yuvarlak penceresi bulunmaktadır. Giriş kısmında sonradan eklenmiş ayakkabılık bölümü vardır. Kesme taş minaresi sonradan caminin arka kısmına eklenmiştir. Mihrabı mermerden olan caminin herhangi bir sanatsal süslemesi yoktur.
Tescil Kararı 09.06.1978 A-1202

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1541    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2014 Çarşamba