­ VEREM SAVAŞ DİSPANSERİ | Kültür Portalı

VEREM SAVAŞ DİSPANSERİ - Çankırı

Adı VEREM SAVAŞ DİSPANSERİ
Mah. Köy - Mevkii Cumhuriyet Mah. Merkez
Adres Cumhuriyet Mah. Merkez/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş İl Sağlık Müdürlüğü
Vakfiye -
Genel Tanım Zemin + 1 kat olarak yapılan binanın doğu cephesi Buğday pazarı Caddesine bakmaktadır. 23 x15 metre ölçülerindedir. Üzeri Marsilya kiremitle kaplı ve kırma çatılıdır. Güney-kuzey istikametindeki dispanserin doğu ve batı cephelerinin köşeye yakın tarafı daha geniş tutularak cepheler hareketlendirilmeye çalışılmıştır. Bu cephelerde her katta iki sıralı, içe doğru açılan çift kanatlı pencereler bulunmaktadır. Zemin kata Eski Halk Sinemasının bulunduğu taraftan, 1. kata ise Buğday pazarı Caddesinden girilmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin + 1 kat olarak yapılan binanın doğu cephesi Buğday pazarı Caddesine bakmaktadır. 23 x15 metre ölçülerindedir. Üzeri Marsilya kiremitle kaplı ve kırma çatılıdır. Güney-kuzey istikametindeki dispanserin doğu ve batı cephelerinin köşeye yakın tarafı daha geniş tutularak cepheler hareketlendirilmeye çalışılmıştır. Bu cephelerde her katta iki sıralı, içe doğru açılan çift kanatlı pencereler bulunmaktadır. Zemin kata Eski Halk Sinemasının bulunduğu taraftan, 1. kata ise Buğday pazarı Caddesinden girilmektedir.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Tescil Kararı 30.05.1997 - 5213

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2386    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Nisan 2013 Perşembe