­ PİR-İ SANİ CAMİ | Kültür Portalı

PİR-İ SANİ CAMİ - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Kurtlar Mah. Osman Paşa Cad. No: 28 Çerkeş/ÇANKIRI
Adres Kurtlar Mah. Osman Paşa Cad. No: 28 Çerkeş/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş ÇERKEŞ MÜFTÜLÜĞÜ
Yaptıran Kadınşah
Vakfiye -
Genel Tanım Hayır sahiplerinden Kadınşah tarafından yeniden yaptırıldığı için Kadınşah Cami olarak ta bilinmektedir. Dikdörtgen planlı olan caminin üzeri kırma çatılı ve alaturka kiremitlidir. Düz tavan ve zemin ahşap ile kaplanmıştır. Giriş kısmı önü açık bir sundurma ile kapatılmıştır ve hemen yanında kesme taştan tek şerefeli minaresi bulunmaktadır. Bahçesinde haziresi ve bitişiğinde Pir-i Sani Türbesi bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Hayır sahiplerinden Kadınşah tarafından yeniden yaptırıldığı için Kadınşah Cami olarak ta bilinmektedir. Dikdörtgen planlı olan caminin üzeri kırma çatılı ve alaturka kiremitlidir. Düz tavan ve zemin ahşap ile kaplanmıştır. Giriş kısmı önü açık bir sundurma ile kapatılmıştır ve hemen yanında kesme taştan tek şerefeli minaresi bulunmaktadır. Bahçesinde haziresi ve bitişiğinde Pir-i Sani Türbesi bulunmaktadır.
Tescil Kararı 16.03.2007 - 2195

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2200    Eklenme Tarihi : 29 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Haziran 2013 Salı