­ ÇİVİ HÖYÜK | Kültür Portalı

ÇİVİ HÖYÜK - Çankırı

Harita No G31-d2
Mah. Köy - Mevkii Çivi Köyü, Kültepe Mevkii, Merkez / ÇANKIRI
Adres Çivi Köyü, Kültepe Mevkii, Merkez / ÇANKIRI
Yapım Tarihi OTÇ, GTÇ, Demir Çağı
Vakfiye -
Genel Tanım Çankırı İlinin 10 km doğusunda yer alan Çivi köyünün yaklaşık 5 km. kuzeybatısında yer almaktadır. Höyük 180 x 130 m ölçülerinde 19 m. yüksekliğindedir. Höyük üzerinde çok sayıda Orta-Geç Tunç Çağı ve Demir Çağına ait seramik parçaları ile kaçak kazı çukurlarında kerpiç duvar izlerine rastlanmaktadır. Höyüğün GPS koordinatları; 0561897 doğu, 4498005 kuzeydir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çankırı İlinin 10 km doğusunda yer alan Çivi köyünün yaklaşık 5 km. kuzeybatısında yer almaktadır. Höyük 180 x 130 m ölçülerinde 19 m. yüksekliğindedir. Höyük üzerinde çok sayıda Orta-Geç Tunç Çağı ve Demir Çağına ait seramik parçaları ile kaçak kazı çukurlarında kerpiç duvar izlerine rastlanmaktadır. Höyüğün GPS koordinatları; 0561897 doğu, 4498005 kuzeydir.
Orjinal Kullanım Höyük
Bugünkü Kullanımı Höyük
Tescil Kararı 19.01.2007 - 2065

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1560    Eklenme Tarihi : 05 Nisan 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Temmuz 2013 Perşembe