­ ANADOLU OTELİ (HAN) | Kültür Portalı

ANADOLU OTELİ (HAN) - Çankırı

Adı ANADOLU OTELİ (HAN)
Mah. Köy - Mevkii Cumhuriyet Mah. Belediye Cad. No: 6 Merkez
Adres Cumhuriyet Mah. Belediye Cad. No: 6 Merkez/Çankırı
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mal Sahibi
Vakfiye -
Genel Tanım Üç katlı kagir ahşap olarak inşa edilen yapının büyük bölümü otel olarak kullanılmıştır. Altında üç adet dükkan bulunmaktadır. Günümüzde bu üç dükkan faal iken otel olarak kullanılan üst iki kat metruk haldedir. Yapıya doğu tarafında bulunan çift kanatlı büyük bir kapıdan orta avluya geçilmektedir. Her üç katta da bulunan han odalarının kapıları bu avluya bakan ahşap balkonlara açılmaktadır. İkisi dışarıya biri iç avluya bakan oda pencereleri dikdörtgen formda çift kanatlı ve ahşaptan yapılmıştır. Tavan ve taban döşemeleri ahşaptandır. Yapıya bir diğer girişte kuzey cephededir ve çift kanatlı ahşap bir kapısı vardır. Her iki giriş kapısının üzerine denk gelen alanda, üçüncü katta alttan ikişer ahşap konsolla desteklenmiş çıkmalar vardır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Üç katlı kagir ahşap olarak inşa edilen yapının büyük bölümü otel olarak kullanılmıştır. Altında üç adet dükkan bulunmaktadır. Günümüzde bu üç dükkan faal iken otel olarak kullanılan üst iki kat metruk haldedir. Yapıya doğu tarafında bulunan çift kanatlı büyük bir kapıdan orta avluya geçilmektedir. Her üç katta da bulunan han odalarının kapıları bu avluya bakan ahşap balkonlara açılmaktadır. İkisi dışarıya biri iç avluya bakan oda pencereleri dikdörtgen formda çift kanatlı ve ahşaptan yapılmıştır. Tavan ve taban döşemeleri ahşaptandır. Yapıya bir diğer girişte kuzey cephededir ve çift kanatlı ahşap bir kapısı vardır. Her iki giriş kapısının üzerine denk gelen alanda, üçüncü katta alttan ikişer ahşap konsolla desteklenmiş çıkmalar vardır.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak