­ 4 NOLU KONUT (ALİ ŞAHAN EVİ) | Kültür Portalı

4 NOLU KONUT (Ali ŞAHAN Evi) - Çankırı

Adı 4 NOLU KONUT (Ali ŞAHAN Evi)
Mah. Köy - Mevkii Alibey Mah. Su deposu Cad. No:18 Merkez
Adres Alibey Mah. Su deposu Cad. No:18 Merkez/ÇANKIRI
Vakfiye -
Genel Tanım Giriş cephesi caddeye bakan kesme taş bodrum kat üstüne inşa edilen iki katlı binadır. Hımış dolgu malzeme ile yapılan binanın cephe aksındaki giriş kapısının her iki yandan kırma merdivenle çıkılan kapı sahanlığı bulunmaktadır. Kapının her iki yanında, ikinci katta ahşap konsollara oturan iki çıkma vardır. Pencereler giyotin çerçeveli, üstü alaturka kiremitli kırma çatı ile örtülüdür.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Giriş cephesi caddeye bakan kesme taş bodrum kat üstüne inşa edilen iki katlı binadır. Hımış dolgu malzeme ile yapılan binanın cephe aksındaki giriş kapısının her iki yandan kırma merdivenle çıkılan kapı sahanlığı bulunmaktadır. Kapının her iki yanında, ikinci katta ahşap konsollara oturan iki çıkma vardır. Pencereler giyotin çerçeveli, üstü alaturka kiremitli kırma çatı ile örtülüdür.
Ayrıntılı Tanımı 2012
Tescil Kararı 20.11.1990 - 1479

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 836    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Mart 2014 Perşembe