­ TARIM MESLEK LİSESİ | Kültür Portalı

Tarım Meslek Lisesi - Bursa

Adı Tarım Meslek Lisesi
Mah. Köy - Mevkii Yenikaraman Mahallesi
Adres Yenikaraman Mahallesi 1. Hürriyet Caddesi Osmangazi/Bursa
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Tarım Meslek Lisesi'nin kuruluş çalışmalarına 1887 yılında başlanmış, 1890 yılında Hamitler Köyünde Topaloğlu Mehmet Ağa'ya ait olan arazi, okul binasının yapılabilmesi amacıyla kamulaştırılmıştır. Okul 20 Mart 1891 yılında "Hüdavendigar Nümine Çiftliği Ziraat Mektebi" ismiyle öğrenime başlamış, daha sonra ismi "Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Ameliyat Mektebi" olarak değiştirilmiştir. En son olarak ta "Tarım Meslek Lisesi" ismini almıştır. Lise dengi öğretim yapan bu okulda tarım teknisyeni yetiştirilmektedir. Kurtuluş Savaşı sonunda yunanlılar Bursa'yı terk ederken böcekhane dışındaki tüm okul binalarını yakmışlar, daha sonra yeni okul binaları yapılarak, tarım eğitimine bu binalarda devam edilmiştir. Binada, 2003 – 2004 öğretim yılından itibaren Bursa Tarım Meslek Lisesi Gıda Teknolojisi bölümü olarak eğitimine devam edilmektedir.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul
Önerilen Kullanım Okul

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4543    Eklenme Tarihi : 13 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Ağustos 2014 Pazartesi