­ KOCA YAYLA | Kültür Portalı

Koca Yayla - Bursa

Tarihsel bir misyona sahip olan ve yöre halkı tarafından Osmanlı Devletinin kuruluş yıllarında Osman Gazi ve Orhan Gazi'ye ev sahipliği yaptığına inanılan Kocayayla’da özellikle Orhan Gazi’nin Nilüfer Hatunla evlilik düğününün yapıldığına inanılmaktadır. Kocayayla’ya bitişik bir bölgeden başlayarak bütün Bursa ovasını geçen ve şu anda Bursa’nın içme suyunu karşılayan Nilüfer Çayı isminin ilçe halkı tarafından Nilüfer Hatun’a itafen verildiği bilinmektedir. Yaklaşık 400.000 m2 lik bir alanı ifade eden Kocayayla günümüzde ilçe halkının yanında bütün Bursa’nın en fazla rağbet ettiği piknik alanı durumundadır. Özellikle yaz aylarında bir çok kurum ve derneğin etkinliğine sahne olan Kocayayla aynı gün 25-30 bin kişiyi ağırlayabilmektedir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Yayla
Doğa Turizmi
Bursa merkezden Dikkaldırım Semti'nde bulunan batı garajına ulaşılarak, Keles otobüsler ve minibüslerle ile Koca Yayla'ya ulaşılır.
Kocayayla Keles/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17602    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Mayıs 2021 Pazartesi