­ SARAY HELVASI | Kültür Portalı

Saray Helvası - Bolu

Malzemeler: 125 gr. margarin 2 su bardağı un 2 su bardağı pudra şekeri 1 kahve fincanı antep fıstığı

 

Hazırlanışı: Bir tencere de erittiğimiz margarinin içine unumuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Un kavrulunca tencereyi ocaktan alıp, pudra şekerini ilave ediyoruz.Pudra şekeri ile unu karıştırıp iyice yediriyoruz. Helvamızı tekrar ocağa alıp 6 dakika pişirip ocağı kapatıyoruz. Bir tepsinin içine döktüğümüz helvayı kaşık yardımı ile tepsiye yayıyoruz. Üzerini antep fıstığı ile süsleyerek baklava şeklinde kesip soğuyunca servis yapıyoruz. Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 2089    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 23 Ekim 2017 Pazartesi